Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Август 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2006 » Август » 2 » 10 українських супутників на орбіті Землі до 2015 р.
10 українських супутників на орбіті Землі до 2015 р.
Україна має намір до 2015 року вивести на орбіту Землі 10 своїх супутників. Про це журналістам повідомив виконуючий обов’язки міністра транспорту і зв’язку Віктор Бондар, пославшись на рішення Кабінету Міністрів, прийняте на засіданні у вівторок, ввести Національну систему супутникового зв’язку на базі українських супутників, передають «Українські новини».
Зокрема, за словами Бондаря Кабмін доручив Мінтрансзв‘язку розробити детальне техніко-економічне обґрунтування по запуску 10 супутників українського виробництва з українських ракетоносіїв для надання послуг зв’язку крім самої України також країнам Європи, Азії й Африки.

За словами Бондаря Кабмін доручив Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Раді безпеки, Державній податковій адміністрації, держкоміту по земельних ресурсах розробити короткострокові і довгострокові програми по використанню супутників для власних нестатків.

Кабмін також доручив Мінтрансзв‘язку разом з Держкомітетом телебачення і радіомовлення відробити детальний план запуску супутників і відповідне фінансування з держбюджету. При цьому Бондар відзначив, що уряд розуміє, що запуск перших двох супутників буде економічно нерентабельним, і тільки виведення 10 супутників на орбіту дозволить зробити проект рентабельним і високо прибутковим.

Зокрема, за словами Бондаря, вартість першого супутника складе близько 250 млн. доларів, другого - близько 220 млн. доларів. Він відзначив, що найбільш питома вага в цій сумі складають страхові послуги, і що перші два супутники планується вивести на орбіту протягом 3 років.

Зокрема в 2006 році повинне бути підготовлено ТЕО проекту, у 2007 - розміщення замовлень і початок фінансування, у 2008 - завершення фінансування і запуск супутників на орбіту.

Ще 8 супутників планується вивести на орбіту до 2015 року.

Бондар відзначив, що у виробництві супутників будуть задіяні підприємства Дніпропетровська і Харкова.

За словами Бондаря сьогодні на орбітах знаходиться 285 супутників, що належать 15 країнам.Україна, що входить у п’ятірку країн, що виробляє ракетоносії, не має своїх супутників.

Нагадаємо, що раніше виконуючий обов’язки прем’єр-міністра Юрій Єхануров доручав Бондарю підготувати програму по створенню супутникової системи зв’язку.

У червні НКАУ прогнозувало створення вітчизняного супутникового зв’язку до 2010.

На думку НКАУ, для реалізації даного проекту необхідно залучити інвестора і партнерів в особі Росії, США, Канади, Японії і ряду інших країн.

Тоді повідомлялося, що інвестор повинен покрити не менше 2/3 вартості проекту, а 1/3 можуть скласти бюджетні кошти.

www.UA-ADMIN.com :: PetroviCH

Переглядів: 1099 | Добавив: pcnews | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 1
1 Jacqueline  
0
Many many qulitay points there.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz