Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Август 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2006 » Август » 10 » Google розкриває одну військову таємницю за іншою
Google розкриває одну військову таємницю за іншою
Ширяючі в повітрі автомобілі, таємничі круги на полях, «тарілочки» прибульців...
Якщо ви один з численних фанатів Google Earth, ці курйози для вас старі новини, що давно пройшли цикл «полурозпаду» на усіляких форумах і блогах. Нехай цим розважаються любителі. Ну а професіонали, уклавши спати дружин і дітей, завмирають у моніторів, ті задумливо, ті немов у лихоманці клацаючи мишею. Переглядаючи сотні, тисячі знімків далеких країн, де ніколи не були, нишпорять у пошуках заповітного скриншота, що піднесе їх на вершину блогосферної слави. І буває – правда, дуже рідко – натикаються на реально разючі речі.

Якусь годину тому один німецький юзер, відомий у колі приятелів під ніком KenGrok, віртуально переміщаючись по просторах Піднебесної, раптом знайшов на території китайської військової бази щось схоже на ландшафтну модель. Причому це був не який-небудь там абстрактний ландшафт. До свого подиву KenGrok пізнав у ньому точну зменшену репліку прикордонного району, приналежність якого давно викликає суперечки Пекіна і Делі і навіть стала у свій час приводом до збройного конфлікту.

«Це одна із самих цікавих розмов, що хто-небудь де-небудь бачив, – говорить фахівець в області супутникової зйомки і, по сумісництву, співробітник GlobalSecurity.org Тім Браун. – Схоже, це і є спірна ділянка границі. Він точно орієнтований по сторонах світла».

Відкриття, зроблене КеnGrок’ом, моментально затьмарило попередні сенсації подібного роду, такі як тунель для атомних підводних човнів, виявлений до цього усе в тому ж Китаю, або пакистанський реактор для виробництва збройового плутонію, що не дуже давно засікли в Кушабе.

Однак, на відміну від тих знахідок, об’єкт, помічений КеnGrок’ом, викликав суперечливі інтерпретації. Китайська влада заявила, що ландшафтна модель використовується для навчання танкістів навичкам водіння бойової машини. Американські військові експерти сприйняли цю версію досить скептично. Масштаб репліки – приблизно 1:500. Вона явно занадто мала для танків. На супутниковому знімку видні люди, що ходять навколо і, здається, розглядають її. Ясно одне: зменшена копія прикордонного ландшафту використовується при підготовці китайських військових.

«Це просто розумний підхід до стратегічного планування», – думає директор і засновник GlobalSecurity.org Джон Пайк. За його словами, даний ландшафт має чимало особливостей: «Не полізеш же щораз у гори, щоб показати його курсантам».

З ним цілком згодний і Тім Браун. «Військові обожнюють ландшафтні моделі, – говорить він. – Перед Перл-Харбором японці теж побудували таку штуку. А в китайців є повномасштабні модели аеродромів, орієнтовані в точності, як військово-повітряні бази на Тайвань».

Виходить, Китай готується до великої війни з Індією? Навряд чи, вважають експерти. Нинішнє керівництво КНР твердо дотримується принципів дипломатичного рішення прикордонних суперечок, пояснює Адам Сігал, фахівець з китайської зовнішньої політики.

Так, а що ж наш юзер? Чи не оголосять його китайці шпигуном? Раніше, можливо, у нього і виникли б якісь проблеми, але доступність детальнійшої геодезічної інформації в Мережі радикально змінила погляд людей на світ, думають експерти. Те, що зовсім недавно сприймалося винятково як знаряддя війни, тепер усе більше стає способом задоволення споконвічної людської цікавості.

www.UA-ADMIN.com :: PetroviCH

Переглядів: 940 | Добавив: pcnews | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz