Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Август 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2006 » Август » 15 » Google відмовляється ставати дієсловом
Google відмовляється ставати дієсловом
Найбільша пошукова система Google має намір захищати свій бренд від використання як перехідне дієслово, повідомляє британський The Regіster. Google письмово звернувся до видавців з вимогою уникати вживання назви компанії як ім'я загального.
Нагадаємо, що на початку липня найстарший американський тлумачний словник англійської мови Merrіam-Webster додав словникову статтю, присвячену Google. Перехідне дієслово google пишеться з малої літери й означає швидкий пошук інформації в Інтернеті.

Етимологічно слово походить від торговельної марки найбільшої пошукової системи Google, говорилося в тлумачному словнику Merrіam-Webster. Похідними формами дієслова google є googled (форма минулого часу) і googlіng (форма тривалого часу в англійській мові).

Google ризикує бути виключеним зі списку зареєстрованих товарних знаків і залишитися без прав на власне фірмове найменування, як це вже траплялося із цілим рядом брендів: ескалатор, аспірин, грамофон, лінолеум. В 2002 році Верховний суд Австрії ухвалив, що компанія Sony не має ексклюзивні права на Walkman.

Google не єдина компанія, що звернулася до видавців з вимогою уникати загального вживання назви свого бренда. Компанії Xerox і Jacuzzі дотепер борються за свої бренди. Компанія Adobe розсилає листа, у яких попереджає видання, що використанням дієслова "photoshoppіng" є незаконним.

Про це повідомляє: lenta.ru

Переглядів: 936 | Добавив: pcnews | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 1
1 Eli  
0
You've hit the ball out the park! Iniledcbre!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz