Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Август 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2006 » Август » 15 » 11.08.2006 Інтернету здійснилося 15 років
11.08.2006 Інтернету здійснилося 15 років
Інтернету здійснилося 15 років - по людських мірках небагато. Рівно стільки часу назад засновник Всесвітньої павутини Тім Бернерс- Чи створив перший у світі веб- сайт іnfo.cern.ch.Бернерс- чи є розроблювачем основних технологій Інтернету, таких як протокол HTTP і мова програмування HTML, незважаючи на те що теоретичні їхні основи були закладені ще до нього.

Тім Бернерс- Чи опублікував на першому у світі веб- сайті опис нової технології World Wіde Web (WWW), заснованої на протоколі передачі даних HTTP, системі адресації URL і мові гіпертекстової розмітки HTML. Також на сайті були описані принципи установки й роботи веб- серверів і веб-браузеров.

"Тепер же все, що створено багатьма роками завзятої праці, перебуває під загрозою" Всі інструменти, необхідні для роботи першого сайту, Бернерс- Чи підготував ще раніше - наприкінці 1990 року з'явилися перший гіпертекстовий веб- браузер WorldWіdeWeb з функціоналом веб- редактори, перший веб- сервер на базі NeXTcube і перші веб-страницы.

До речі, ще в 1980 році Тім Бернерс- Чи створив гіпертекстове програмне забезпечення Enquіre, що використовує для зберігання даних випадкові асоціації. Потім, працюючи в Європейському центрі ядерних досліджень у Женеві (CERN), він запропонував колегам публікувати гіпертекстові документи, зв'язані між собою гіперпосиланнями. Засновник Інтернету продемонстрував можливість гіпертекстового доступу до внутрішніх розвідувачеві й документам, а також новостным ресурсам Мережі.

У цей час Тім Бернерс- Чи очолює заснований їм Консорціум Всесвітньої павутини (World Wіde Web Consortіum), що займається розробкою й впровадженням стандартів Інтернету. В 2004 році він став командором ордена Британської імперії. А в березні цього року сер Бернерс- Чи одержав нагороду Британського комп'ютерного суспільства за внесок у ріст і розвиток ІT у Великобританії й в усьому світі - медаль ім'я Ловлейс.

Тепер же все, що створено багатьма роками завзятої праці, перебуває під загрозою, уважає Бернерс- Чи. Виступивши цього року на конференції World Wіde Web в Единбурзі, він висловив своє відношення до боротьби, що підсилюється, навколо так званого нейтралітету Мережі, повідомляє ZDNet.

Нейтралітет Мережі - це концепція, відповідно до якої весь Інтернет- контент повинен розглядатися постачальниками каналів широкополосного доступу однаково, без якої б те не було дискримінації. Цього року це стало гарячою політичною темою, особливо в Америці, тому що є побоювання, що телекомунікаційні компанії можуть почати блокувати деякі веб- сайти або брати з користувачів більше грошей за доступ до них.

"Для всіх нас буде краще й ефективніше, якщо ми відокремимо ринок, що надає нам засобу доступу, від ринку, що надає нам інформацію. Інформація - це те, чим я користуюся для прийняття рішень. Не тільки із приводу покупок, але й із приводу голосування, - сказав Бернерс- Чи журналістам. - Деякі компанії в США намагаються змінити це. Уживають спроби створити таку ситуацію, що якщо я захочу дивитися передачу телевізійної станції через Інтернет, те ця Тв- Станція повинна буде платити за доставку її мені".
Такі компанії, як Google, Mіcrosoft і Yahoo, лобіювали серед політиків США прийняття законів, які зробили б нейтралітет Мережі обов'язковим. Цьому перешкодили постачальники телекомунікаційних послуг і деяких виробників устаткування.

Переглядів: 911 | Добавив: pcnews | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz