Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Август 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2006 » Август » 17 » Спамери крадуть гроші через SMS
Спамери крадуть гроші через SMS
По даним "Лабораторії Касперского", в Інтернеті росте кількість шахрайських листів у спаме. За рік частка спама тематики "комп'ютерне шахрайство" виросла з 11% до 18,2%.

Шахраї також винаходять нові способи обману й виманювання грошей у довірливих интернетчиков. Так, з'явився новий вид листів, у яких спамеры провокують одержувачів нібито безкоштовно відправити SMS (утримуюче задане кодове слово й/або номер) на номер платного сервісу. Приводи бувають найрізноманітніші , але спамеры переслідую єдину мету - поповнити свої особисті рахунки за рахунок користувачів, повідомляє сайт Компьюлента.

В одному з таких листів шахрай посилається на новий закон "Про рекламу" і пропонує интернетчикам відписатися від спам- розсилань. Для цього їм необхідно відправити SMS певного змісту на короткий номер 1045, одержати у відповідь посилання на сайт, де нібито опубліковані спамерские бази адрес, і видалити своя адреса із цієї бази. Називаючи себе "законослухняним громадянином", спамер затверджує, що SMS "є повністю безкоштовним, всі закони збережені".

Насправді ж , відписатися від спама за допомогою SMS неможливо. Крім того, відправлення повідомлення на номер 1045 є платною. Причому обходиться SMS набагато дорожче, ніж звичайне повідомлення. Якщо користувач повірив і вирішив відписатися від спама таким чином, він одержить відповідне SMS наступного змісту: "спасибі за розуміння".

Щоб уникнути проблем і не дати поживиться шахраям за свій рахунок, АНАЛИТИКИ "Лабораторії Касперского" рекомендують користувачам не довіряти листам від невідомих адресатів, не попадатися на вудку "доброзичливців", що пропонують легкі й швидкі способи збагатитися, і не вірити добрим намірам спамеров.

Переглядів: 886 | Добавив: pcnews | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz