Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Август 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2006 » Август » 18 » Робота вдома через Інтернет. Плюси та мінуси для працівника та роботодавця
Робота вдома через Інтернет. Плюси та мінуси для працівника та роботодавця
Людство — жертва власних комплексів, звичок і оман. Вони заважають прогресу, сповільнюють розвиток. Звичайно, вони є запорукою деякої стабільності в суспільстві, але все-таки саме вони гальмують процеси еволюції.
Ви подумаєте, що я загублений для світу, і моє ім’я через кілька років можна буде шукати серед забутих філософів, але насправді перший абзац присвячений набору персоналу й організації робочого процесу компанії в постіндустріальному суспільстві.

Cайт estrabota.com.ua аналізує, що робить більшість з читачів цієї статті щоранку. Встає, вмивається, готує сніданок, вдягається і... їде на роботу. За час поїздки на роботу кожен з вас встигає викурити сигарету, змінити два види транспорту, постояти в пробці, наступити сусіду на ногу. На роботі ви включаєте комп’ютер і відповідаєте на телефонні дзвінки, в такий спосіб шляхом осмисленого натискання на клавіші й озвучування фонетичних лексемм по телефону ви робите матеріальні і нематеріальні блага епохи комп’ютера і великого пальця.

А тепер дайте відповідь на питання. Що з того, що ви робите на роботі, ви не зможете робити вдома? Тільки не треба говорити, що спілкуватись по телефону в офісі зручніше, ніж удома, не говоріть також, що вам потрібно живе спілкування з колегами тому що ви все рівно з ними спілкуєтеся через «асю», сидячи через стіл. В епоху транснаціональних корпорацій, компаній із широко розвитими мережами філій багато хто з вас ніколи не бачили в очі тих людей, яких щодня чують по телефону, яким пишуть по електронній пошті, від яких одержують грошові і банківські переведення.

Прогрес і законодавча база дозволяють підписувати багатомільйонні контракти, не бачачи свого контрагента. А тепер ще раз подумайте і дайте чітку відповідь на чітке питання: «Що заважає вам працювати вдома?».

Якщо ви не слюсар, то вам не потрібно їздити на завод, через те, що не поставили вдома верстат, якщо ви не водій, то можете працювати вдома, тому що немає необхідності возити вантажі. Працювати вдомавам заважає тільки звичка і звичка ваших начальників.

Які плюси того, що ви виконуєте частину своїх обов’язків вдома? Перший і найочевидніший плюс для «сов» — ви висипаєтеся;
ви не витрачаєте час і гроші на проїзд до місця роботи і назад;
ви більше спілкуєтеся за допомогою електронної пошти і мессенджера, що автоматично автопротоколює усі ваші дії, вчинки, рішення і фрази з точністю до хвилини;
ви менше дратуєтеся через дрібниці, що так часто трапляються в офісах;
ви користуєтеся своїм власним холодильником, туалетом, регулюєте кондиціонер так, як хочеться саме вам і в даний момент;
ви можете розмовляти по телефону лежачи, сидячи, мечучись по кімнаті з кута в кут, якщо вам так зручно (всі ці переваги отримуєте ВИ, а не роботодавець. Які ж переваги для останнього? Те, що ви користуєтесь своїм холодильником та кондиціонером – наврядчи…).

Мені заперечать, що в таких компаніях не буде дисципліни. Ще яка буде! У компаніях з подібною організацією праці зможуть працювати тільки працівники з високою дисципліною, великим почуттям відповідальності. Подібна організація праці змусить помітно поліпшити звітність, ретельніше планувати. Ви зможете створити саморегульований колектив, що буде виштовхувати із себе непотрібних людей, намагатися знаходити нестандартні рішення для короткострокових, але періодично виникаючих проблем. Оплата в такій компанії можлива тільки за результат і ніяк не за людино/години!

Знаєте, що потрібно для організації компанії майбутнього? Провести кожному співробітнику додому Інтернет, купити комп’ютер, забезпечити телефоном, запустити в Інтернету два-три ресурси, що дозволять виконувати вашим співробітникам свою роботу разом, спільно.

Маючи деякий досвід роботи саме в такому режимі, можна сказати лише тільки те, що з погляду фінансових вкладень утримувати таку компанію коштує дешевше, а працює вона ефективніше!

Додаток від UA-ADMIN.com:

Щодо того, що утримувати такого виду компанію на плаву коштує дешевше, то, можливо це і так (хоча є варіанти). А от з приводу того, як створити таку компанію, вище чомусь не написано. Чомусь забувається такий факт, як підбір персоналу. А саме, як на самому початку створення такого підприємтсва/фірми підібрати дюдей, які не будуть розслаблятися через домашню атмосферу (шара все ж таки – працювати вдома, що не кажіть) і не будуть видавати вам як результат – халтуру? Одного ознайомлення із резюме по імейлу та, навіть, наочно, на мій погляд буде недостатньо, бо може вийти так, що людина одягнеться у представницький гарний костюм, прийде за пів години до початку зустрічі, щоб не запізнитися відповість на десяток ваших загальних запитаннь, кине з десяток вивчених технічних термінів і буде взята на роботу.

Можливо перший тиждень ще якась відповідальність за результат у такого працівника буде, але далі вона буде згасати, бо ти лежиш собі на дивані і спокійно розмовляєш з начальником по телефону про те, що вчора, через те, що ти трохи розслабився і проспав – злетіла угода на мільйон гривень, а твій колега вже дві години, як на роботі отримує «прочухана» від начальника за старим добрим методом – «на килимі»… Однак з одним твердженням я беззаперечно погоджуюсь. В створеній таким чином компанії оплата йде по результату, а не за людино/години.

Мартинов Антон, спеціально для www.UA-ADMIN.com

Переглядів: 958 | Добавив: pcnews | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 1
1 Arina  
0
Що ж стаття не погана, але не глибоко продумана і проаналізована ситуація, яка може виникнути.... Уявімо, що це спрацює і таким чином буде функціонувати компанія з робітниками, які сидять по домівках і роблять свою роботу, але де гарантія, що вони взагалі будуть її робити, а не запросять сусіда, який краще в тому розбирається? Крім того, існує ще безліч великих мінусів, про які навіть і не згадується....
Плюси безперечно очевидні - швидкіть, та ефективність, яка ще точно не доведена...
але мінуси теж чи малі, бо людина втрачає , саме головне - вміння бути людиною))

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz