Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Февраль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2007 » Февраль » 12 » АМЕРИКАНСЬКІ ДОСЛІДНИКИ РОЗРОБЛЯЮТЬ "БУЛЬБАШКОВИЙ" КОМП'ЮТЕР
АМЕРИКАНСЬКІ ДОСЛІДНИКИ РОЗРОБЛЯЮТЬ "БУЛЬБАШКОВИЙ" КОМП'ЮТЕР
Американські дослідники з Массачусетского технологічного інституту розробляють незвичайну обчислювальну систему, в основі якої лежать звичайні пухирці.
Експерименти ведуться під керівництвом Ману Пракаша й Ніла Гершенфельда. Система являє собою кремнієвий чип з витравленими на ньому мікроскопічними каналами. У ролі бітів інформації виступали пухирці азоту у воді.
Незвичайний "комп'ютер" може здійснювати найпростіші обчислювальні операції, а також запам'ятовувати інформацію, зберігаючи пухирці в спеціальних западинах. Наприклад, ученим удалося створити логічний вентиль "й/або" шляхом з'єднання двох вхідних і двох вихідних каналів. Залежно від того, на який вхід надходить пухирець, вентиль генерує інший пухирець на одному зі своїх виходів.
Звичайно, на практиці "бульбашковий" комп'ютер буде займати набагато більше місця, ніж звичайний десктоп, а його продуктивність буде в тисячі разів нижче. Проте, результати досліджень американських учених можуть бути використані для вдосконалювання микрофлюідних технологій аналізу хімічних речовин. Зокрема , запропонована методика може придатися при створенні мініатюрних лабораторій на чіпі. Справа в тому, що пухирці теоретично можна використовувати для переносу різних хімічних компонентів й індикаторів.
Компактні лабораторії на чипі можуть знайти застосування у всіляких областях, у тому числі медицині, фармацевтичній галузі й так далі. Втім, про строки практичного застосування технології вчені поки умовчують.
Переглядів: 912 | Добавив: mehanik | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 1
1 Suryo  
0
Great stfuf, you helped me out so much!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz