Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Февраль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2007 » Февраль » 13 » Розробляється оздоровча комп'ютерна гра
Розробляється оздоровча комп'ютерна гра
Група незалежних розроблювачів, натхненних успіхом гри Braіn Age від Nіntendo, планує, ні багато ні мало, перевернути подання обивателів про комп'ютерні й відеоігри, створивши новий жанр і довівши, що електронні розваги можуть не тільки робити приємність, але й сприяти поліпшенню психічного стану гравця й підвищенню його самооцінки.
У число ентузіастів входять співробітники токійської студії Dіmple Entertaіnment, що у травні нинішнього року планує випустити в Японії незвичайну гру DS Therapy для портативної приставки Nіntendo DS. Гра пропонує користувачеві щодня відповідати на деяку кількість питань, згрупованих по різних темах, що варіюється від відносин статей до питань бізнесу. На основі відповідей гравця додаток генерує аналіз щиросердечного здоров'я й емоційного стану користувача.
Схожу гру - MіndHabіts Booster - розробляє професор психології Марко Болдуін з Університету Макгілла в Монреалі (Канада) і сподівається, що його дітище буде сприяти підвищенню самооцінки в гравців. Болдуін і його колеги в роботі над грою орієнтуються на результати досліджень в області соціальної психології, які свідчать, що комп'ютерні ігри впливають на розвиток механізмів сприйняття й самосвідомості гравців. Розроблювачі планують поширювати гру MіndHabіts Booster через сайт Mіndhabіts, а в перспективі - і через роздрібні торговельні мережі.
Хоча більшість наукових досліджень феномена електронних розваг так чи інакше пов'язані з вивченням питань пропаганди насильства в комп'ютерних іграх, останнім часом усе більше вчених зупиняються на позитивному впливі ігор на психіку й загальний стан людини. Так, недавнє дослідження, проведене фахівцями Університету Західної Вірджинії при фінансовій підтримці Konamі Dіgіtal Entertaіnment, показало, що в дітей, що грали в Dance Dance Revolutіon, покращилося здоров'я, а самі гравці стали товариськими.
Тим часом, дослідники з Рочестерского університету в штаті Нью-Йорк і зовсім затверджують, що як дорослі, так і діти грають у комп'ютерні ігри для задоволення базових психологічних потреб у досягненні цілей й одержанні волі спілкування з навколишніми.
Переглядів: 850 | Добавив: mehanik | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz