Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Февраль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2007 » Февраль » 13 » Іntel представив прототип 80-ядерного процесора
Іntel представив прототип 80-ядерного процесора
У рамках дослідницьких проектів, що ведуться в лабораторіях Іntel, компанія представила прототип процесора, що працює на 80 обчислювальних ядрах.
За словами технічного директора Іntel Джастіна Раттнера, що виступав у рамках конференції Solіd State Cіrcuіts Conference у Сан-Франциско, на сьогодні в компанії закінчені теоретична модель і складена документація по 80-ядерному процесорі.
Очікується, що пікова продуктивність даного чіпа складе близько 1 трильйона операцій із плаваючої коми в секунду.
Раттнер помітив, що для того, щоб створити процесор аналогічної потужності в 1997 році потрібен був би чіп площею 750 кв.м, однак завдяки сучасним технологіями площа даного процесора складе 275 кв.мм.
Уперше про даний чіп у компанії заговорив Пол Отелліні, виконавчий директор Іntel, під час торішнього осіннього форуму ІDF. За словами Отелліні подібний процесор з'явиться на виробничих лініях приблизно через 5 років. У компанії відзначають, що він буде в сотні разів швидше сучасних процесорів, правда й розроблювачам програмного забезпечення прийдеться змінити стиль програмування для того, щоб була задіяна вся міць 80 ядер.
Раттнер відзначив, що кожне з 80 ядер майбутнього процесора буде мати обчислювальний елемент і так званим маршрутизатором, що дозволяє ізолювати оброблені дані від сусідніх ядер.
Примітно, що такий чіп, за планами Іntel, буде використовувати близько 100 мільйонів транзисторів - для порівняння сучасні Core 2 Duo використовують майже в три рази більше.
Разом з тим, даний чіп буде мати іншу мікроархітектуру, а також буде створений на більш дрібних транзисторах, чим Core 2 Duo.
Окремо, в Іntel говорять, що сучасні ОС, такі як Wіndows Vіsta, Mac OS або Lіnux, не будуть працювати на новому процесорі, тому що він не буде використовувати набір інструкцій x86, а замість цього буде застосовувати набори VLІ (very long іnstructіon word), що з технічної точки зору є більш простіше.
У зв'язку із цим будуть потрібні нові компіляції даних ОС, а також трохи змінені підходи в програмуванні ядерних операцій на рівні ОС.
Також за словами Раттнера, буде потрібно й нова оперативна пам'ять для 80-ядерного чіпа.
Очікується, що частота кожного ядра процесора складе 3,16 ГГЦ, при напрузі 0,92 В на чіп.
Переглядів: 938 | Добавив: mehanik | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz