Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Февраль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2007 » Февраль » 22 » Куба переведе комп'ютери під керування Lіnux
Куба переведе комп'ютери під керування Lіnux
Влада Куби об'єднала зусилля із соціалістичною Венесуелою з метою прискорення процесу переходу комп'ютерів урядових організацій під керування відкритої операційної системи Lіnux.
У цей час більша частина комп'ютерів, імпортованих Кубою, поставляється разом із представленою програмною платформою Mіcrosoft Wіndows. Крім того, країна закуповує програмне забезпечення в Китаї, Мексики й Панами. Однак незабаром Wіndows і супутні додатки можуть бути витиснуті рішеннями з відкритим кодом.
Перехід урядових комп'ютерів під керування Lіnux, як очікується, дозволить заощадити значні засоби на придбанні програмного забезпечення. Крім того, на думку кубинської влади, вибір відкритої ОС буде вигідний з погляду безпеки. Справа в тому, що надзвичайно повільний інтернет-канал у зовнішній світ не дозволяє вчасно обновляти ПЗ й установлювати апдейти, у результаті чого комп'ютери виявляються вкрай уразливими для кібератак і вірусів. До того ж, кубинський уряд побоюється, що в Wіndows можуть утримуватися спеціальні "чорні ходи" для американських спецслужб.
У цей час на Lіnux перейшла тільки митна служба Куби. Відмовитися від використання продуктів Mіcrosoft також має намір Міністерства культури, вищої освіти й комунікацій країни. До речі, кубинські студенти розробляють власну версію Lіnux за назвою Nova, засновану на дистрибутиві Gentoo.
Потрібно відзначити, що восени минулого року реалізацію великомасштабного проекту по перекладу 14000 персональних комп'ютерів під керування відкритої операційної системи Lіnux почала адміністрація міста Мюнхена (Німеччина). Перехід на Lіnux, як очікується, дозволить Мюнхену заощадити засобу на підтримці комп'ютерної інфраструктури. Втім, на деяких ПК все-таки будуть використовуватися операційні Wіndows й Mac OS.
Переглядів: 865 | Добавив: mehanik | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz