Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Февраль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2007 » Февраль » 26 » Mіcrosoft втрачає $1,5 млрд. і змушена відмовитися від MP3
Mіcrosoft втрачає $1,5 млрд. і змушена відмовитися від MP3
Компанія Alcatel-Lucent виграла справу в корпорації Mіcrosoft по незаконному використанню запатентованих технологій. Тепер корпорація змушена виплатити $1.52 млрд. Це найбільша компенсація за незаконне використання запатентованих технологій в історії. Хоча Mіcrosoft здаватися не збирається й починає відповідні дії.
На думку судді, Mіcrosoft незаконно використала технологію стиску аудіотреків MP3 у своєму продукті Wіndows Medіa Player, що запатентована Alcatel-Lucent. Після рішення суду остання може обмежити право Mіcrosoft на використання MP3, що обернеться катастрофою для гіганта з Редмонда. Технологія MP3 спільно запатентована Інститутом Фраунхофера в Німеччині й компанією Bell Labs, що була поглинена Lucent. Після об'єднання Lucent й Alcatel позов дістався в спадщину єдиної корпорації.
"Рішення про компенсації збитку просто обурливо, з огляду на, що у свій час ми заплатили Інституту Фраунхофера $16 млн. Результат справи приносить розчарування не тільки нам, але й сотням компаній, які ліцензували MP3-технологію", - заявив заступник старшого юридичного радника Mіcrosoft Том Берт. Підприємство має намір боротися з рішенням федерального суду у всіх інстанціях.
Між Alcatel-Lucent й Mіcrosoft давно йде війна в судових інстанціях. Ще в 2003 році компанія Lucent подала ряд позовів проти виробників комп'ютерів Dell й Gateway, обвинувативши їх у незаконному використанні запатентованих технологій. Компанія Mіcrosoft запропонувала свій юридичний захист у рамках відповідних угод з Dell й Gateway, оскільки всі "проблемні" технології ставилися до ОС Wіndows. Торік Alcatel-Lucent подала позов проти Mіcrosoft, стверджуючи, що остання незаконно використовує технологію розкодування відеосигналу в приставці Xbox 360. Зовсім недавно Mіcrosoft висунула контрпретензії, обвинувативши Alcatel-Lucent у тому, що підприємство порушило чотири патенти, що ставляться до технології обробки телефонних дзвінків, послань і відеозв'язку в комп'ютері.
Переглядів: 862 | Добавив: mehanik | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 1
1 Grizzly  
0
Now we know who the snesible one is here. Great post!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz