Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Март 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2007 » Март » 3 » Лазерні інтерфейси для комп'ютерів
Лазерні інтерфейси для комп'ютерів
Компанія Lіghtfleet розробила нову технологію використання лазера для прискорення передачі даних усередині комп'ютера, що допоможе зробити справжній прорив в обчислювальних здатностей комп'ютерів.
"Лазерні комп'ютери" можуть бути врятовані від таких недоліків, як швидкість роботи інтерфейсу, тому що всі дані будуть передаватися відразу, та швидкість роботи комп'ютера буде обмежена лише швидкістю роботи мікропроцесора, а не сполучних кабелів і передатних інтерфейсів.
Розробники пояснюють, що обчислення усередині комп'ютера, зводяться до того, що один процесор посилає сигнали іншому. Однак нова розробка дозволила передавати одночасно безліч повідомлень електронним вузлам комп'ютерів, тим самим багаторазово збільшуючи продуктивність комп'ютера в одиницю часу.
В 2008 році Lіghtfleet планує почати продаж 32-процесорних серверів на базі двохядерних процесорів Іntel Xeon. За розрахунками фахівців, їхня продуктивність буде така, що вони без праці зможуть займатися в реальному часі технологіями відеосканування, а також створювати без яких-небудь затримок більші фінансові звіти, засновані на величезних масивах даних.
Керівник компанії Джон Пірс пояснює, що Lіghtfleet вирішила використати лазер для міжпроцесорних комунікацій, однак робити це не звичним способом як це робиться, скажемо у волоконно-оптичній лінії, а інакше. У компанії почали використовувати лінзи, які продукують промінь, для розсіювання сигналу й передачі за допомогою мікродзеркал відразу всім обчислювальним елементам системи. Кожен процесор у системі Lіghtfleet повинен мати приймач і передавачем сигналу, які працюють у дуплексному режимі.
Дані й повідомлення від кожного процесора або будь-якої комбінації процесорів одночасно пересилається іншим обчислювальним вузлам. Якщо повідомлення призначене для якого-небудь конкретного вузла, то приймач інших процесорів просто відсіє "зайві" дані.
Фахівці говорять, що "лазерні комп'ютери" можуть бути врятовані від таких недоліків, як швидкість роботи інтерфейсу, тому що всі дані будуть передаватися відразу, та швидкість роботи персонального комп'ютера або сервера буде обмежена лише швидкістю роботи мікропроцесора, а не сполучних кабелів і передатних інтерфейсів.
Крім того, у компанії були розроблені механізми передачі променів, коли інформація, передана в них, не спотворюється й не розсіюється. Передаються всі сигнали по повітрю, без яких-небудь проводів, а всі обчислення проходять на апаратному рівні, тому ніяких драйверів або спеціальних операційних систем не буде потрібно.
Переглядів: 906 | Добавив: mehanik | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz