Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Март 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2007 » Март » 6 » Суперкомп'ютери можуть стати персональними
Суперкомп'ютери можуть стати персональними
Як відомо, компанія Іntel зовсім недавно представила громадськості перший 80-ядерний процесор, чим позначила тенденцію розвитку ЦПУ на найближче майбутнє, а саме - підвищення кількості ядер і розпаралелювання обчислень. Ця тенденція прийшла на зміну збільшення продуктивності процесорів за допомогою підвищення робочої частоти.
Однак сьогодні багато провідних інженерів і розроблювачі скептично ставляться до можливості появи споживчих комп'ютерних систем, оснащених процесорами з десятками ядер. Природно, на перший план виходить складність виготовлення подібних мікросхем, а також необхідність оптимізації програмного забезпечення для ефективної роботи із багатоядерними процесорами. Але якщо подібні чіпи все-таки вийдуть на масовий ринок, вони принесуть із собою значне підвищення ефективності роботи обчислювальних систем, у тому числі й мобільних електронних пристроях, у наступних завданнях - збір й обробка даних, розпізнавання мови, а також синтез. Ці технології будуть використовуватися в програмах для мовного перекладу в режимі реального часу, пошук необхідного відео по відомій фразі або кадру й іншого додатка, які сьогодні просто недоступні для споживчих обчислювальних систем через надмірну складність.
Природно, реалізація подібних програмних можливостей є надзвичайно складним завданням - необхідна розробка зовсім нових алгоритмів збір й обробки даних. Не варто забувати, що кінцевий продукт повинен ще й ефективно використовувати потенціал багатоядерних процесорів.
Що ж стосується апаратної частини, то тут рухи більш значні - по-перше, компанія Іntel уже має досвід у створенні багатоядерних процесорів; а по-друге, сучасні графічні процесори по своїй суті і є багатоядерними процесорами, маючи у своєму складі значну кількість (до 128) блоків обробки даних, ефективно виконуючи головне своє завдання - рендеринг зображення.
Сьогоднішня ситуація в такий спосіб є надзвичайно складною для прогнозування - з однієї сторони втілення представлених ідей є досить складним завданням, а з іншого боку - наробітку провідних компаній дозволяють сподіватися, що якісно нові обчислювальні системи з'являться на ринку вже в найближчі кілька років.
Переглядів: 874 | Добавив: mehanik | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz