Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Март 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2007 » Март » 8 » В 2006 році у світі був зроблений 161 мільярд гігабайт даних
В 2006 році у світі був зроблений 161 мільярд гігабайт даних
Останнє дослідження, проведене міжнародною консалтинговою компанією ІDC показало, що сучасний бізнес й індивідуальні користувачі зберігають масу інформації на своїх ПК, причому відповідно до опитувань, проведеним маркетологами ІDC біля половини всієї збереженої інформації на комп'ютерах усього світу або взагалі не використовується, або використовується однократно.
Крім того, в ІDC відзначають, що вперше в історії спостережень темпи росту обсягів збереженої інформації перевищили темпи росту обсягів вироблених жорстких дисків (у процентному співвідношенні).
Аналітики говорять, що користувачі всього світу зберігають масу фотографій, відеофайлів, збережених веб-сторінок, електронних листів, телефонних дзвінків через Інтернет й історії клієнтів миттєвих повідомленнь зовсім не використовуючи при цьому програмне забезпечення, необхідне для організації й стиску даних.
В ІDC підрахували, що в середньому один і той самий файл на комп'ютері користувачі тим або іншим способом копіюють біля трьох разів (на інші диски, флеш-карти, CD, DVD і т.ін.).
Підсумовуючи все вищесказане в ІDC підрахували, що в минулому 2006 році у світі було зроблено приблизно 161 мільярд гігабайт (161 экзабайт) цифрової інформації.
Для того, щоб оцінити дані обсяги в ІDC приводять таке порівняння: якщо всю цю інформацію у двійковому коді роздрукувати й видати книги, то отримана "книжкова полиця" змогла б 12 разів простягнутись від Землі до Сонця! А для того, щоб зберегти 161 екзабайт даних в 30-гігабайтних плеєрах іPod, то таких плеєрів треба буде більше 2 мільярдів штук.
Примітно, що в 2003 році фахівці з Університету Берклі (Каліфорнія, США) підрахували, що в 2003 році було зроблено всього 5 екзабайт даних, причому тоді в розрахунок приймалася вся інформація в цілому, включаючи паперові носії.
Разом з тим, при підрахунку зроблених даних в ІDC роблять виправлення на те, що вони також враховували весь обсяг інформації, включаючи потокові відео- і радіотрансляції в мережі, а також кількість користувачів, що приймали їх.
Якщо брати до уваги лише обсяги унікальної (тобто не повторюваної) інформації, то в ІDC говорять про 40 екзабайт даних в 2006 році.
Але навіть не дивлячись на це, аналітики говорять, що 40 екзабайт даних - це приблизно 300 000 обсягів Бібліотеки Конгресу (найбільша бібліотека у світі).
За словами Джона Генца, аналітика ІDC настільки вибуховий ріст обсягу даних обумовлений безліччю фактів, однак головні фактори - це популяризація цифрового контента й особливо відео, а також законодавчі вимоги деяких країн, де телекомунікаційних - і інтернет-провайдерів зобов'язують зберігати дані й журнали активності інтернет-користувачів, завдяки чому, архіви великих провайдерів можуть вимірюватися терабайтами.
До речі, загальні обсяги архівів даних, що зберігаються на сьогодні у світі ІDC оцінює в 185 екзабайт (185 млрд гігабайт).
Також в ІDC говорять, що якщо дана тенденція продовжиться, то виробникам жорстких дисків прийдеть працювати в авральному режимі, а якщо потреби в даних (особливо у відеоконтенті якості HD) зростуть, то обсяги жорстких дисків просто не вмістять необхідні обсяги даних.
У майбутньому аналітики бачать таку картину: до 2010 року обсяги архівів, що зберігаються, досягнуть 601 екзабайта, а обсяг інформації, зробленої в 2010 році досягне 988 екзабайт (майже 1 зеттабайт).
"Думаю, що особливо важко зі зберіганням даних буде в банках, тому що більшу частину роздрібних покупок у світі до 2010 року буде вироблятися за допомогою пластикових карт, так що обсяги банківських архівів будуть колосальними", - прогнозує Генц.
Єдиним позитивним моментів у тенденції росту обсягів даних в ІDC бачать тенденцію зниження вартості зберігання даних, а також зниження вартості систем зберігання даних у цілому.
Також аналітики говорять, що найближчим часом повинен з'явитися принципово новий клас програм, що буде вивчати дані й на основі складних алгоритмів, заданих користувачами (або адміністраторами) знищувати зайві дані й стискати необхідні, заощаджуючи, таким чином, місце на жорстких дисках.
Переглядів: 926 | Добавив: mehanik | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 1
1 Dollie  
0
Good point. I hadn't thohugt about it quite that way. :)

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz