Уроки Photoshop українською
УВАГА!!! Клікаючи на рекламу на сайті ви робите свій внесок в проект.
Меню


Календар новин
«  Март 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Друзі сайту


Підтримка сайту



Код нашої кнопки:

PC news - новини комп'ютерного світу. Новини інтернету. Щоденне оновлення

Отримати код





Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Малюнки, кросворди, анекдоти, жарти, філателія, нумізматика, ноти для фортепіано, математика, каталог сайтів

Лічильник:
хостів сьогодні | хитів сьогодні
хитів всього Locations of visitors to this page

Головна » 2007 » Март » 14 » «Мета» продалася «Російським фондам» за 6 мільйонів доларів
«Мета» продалася «Російським фондам» за 6 мільйонів доларів
Інвестгруппа «Російські фонди» і компанія Digital Sky Technologies (DST) придбали 51% акцій однієї з найбільших українських інтернет-компаній, що володіє найбільшим порталом meta.ua разом з пошуковою системою. Сума операції склала близько $6 млн. З покупкою «Мета», зазначають учасники ринку, «Російські фонди» і DST отримають контроль над 17% українського ринку інтернет-реклами. 51% акцій ЗАТ «Мета», одній з самих відвідуваних пошукових машин в українському інтернеті, «Російським фондам» і DST (колишній власник контрольного пакету російського порталу mail.ru) продав американський інвестфонд SigmaBleyzer. Голова ради директорів «Російських фондів» Сергій Васильєв відмовився назвати суму операції, повідомивши лише, що пакет акцій «Мета» був куплений на паритетних початках з DST. Близьке до операції джерело повідомило, що її сума склала $5-6 млн.
ЗАТ «Мета» засновано в 1998 році. Компанія володіє одним з найкрупніших інтернет-порталів України – його щомісячно відвідує 1,5 млн користувачів, пошукова машина meta.ua кожного місяця обробляє більше 6 млн запитів. У числі основних сервісів порталу – пошукова система по українському сегменту інтернету, каталог сайтів, пошук по інтернет-магазинах, система моніторингу новин з українських джерел, поштова система і тому подібне. На частку «Мета» доводиться близько 17% ринку інтернет-реклами України. У 2006 році оборот компанії склав близько $1 млн.
Інвестиції в «Мета» обумовлені високими темпами зростання проникнення інтернету в Україні, а також швидкими темпами зростання рекламного ринку в зоні «.ua», відзначив Васильєв. «Вже сьогодні рекламу на українських сайтах розміщують більше двох тисяч рекламодавців, - відзначає розділ «Російських фондів».– «Мета» – єдиний український пошукач, який на рівних конкурує з «Яндексом» і «Google». По оцінках Сергія Васильєва, українська інтернет-аудиторія збільшується в середньому на 50% в рік і до кінця 2007 року в Україні налічуватиметься майже 6 млн користувачів, а об'єм ринку інтернет-реклами перевищить $14 млн. Експерти відзначають, що раніше російські інвестори не цікавилися ринком онлайнових сервісів в СНД. «Тому зараз онлайн-сервіси в СНД недооцінені», - говорить партнер компанії iKS-Consulting Тетяна Толмачова, відзначаючи, що в Росії подібні активи коштують значно дорожче. Наприклад, Rambler, прогнозована виручка якого в 2006 році складає близько $70 млн, за підсумками вчорашніх торгів на LSE коштував майже $690 млн. Конкуренти вважають, що новим власникам «Мети» належить вирішити цілий ряд технічних і маркетингових проблем «Мета». «Мета» використовує пошуковий механізм власної розробки, експлуатація якого дорожча, ніж аналогічних систем конкурентів, - розповідає керівник компанії «Яндекс-Україна» Сергій Петренко.– Компанія до цих пір не пов'язана із сторонніми мережами розповсюдження контекстної реклами, вона будує таку систему самостійно, що створює складнощі із залученням рекламодавців. Крім того, портал не інвестує в офлайнову рекламу, що знижує ефективність просування його послуг».
Переглядів: 1213 | Добавив: mehanik | Дата:
Коментарі
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
РЕКЛАМА

Украинская Баннерная Сеть

Украинская Баннерная Сеть

Используются технологии uCoz